fbpx

ICA Stabby – digital annonsering blev stor framgångssaga!

Beskrivning

När Covid-19 kom så valde ICA Stabby att göra ett nytt försök med ”Handla online”. Den 1 april 2020 fick Inspot uppdraget att öka försäljningen digitalt. På under 1 månad så gick vi från nya till en av de absolut största på hemleverans av matkassar i Uppsala.

Leverans

Digital annonsering på för att få in nya kunder att ”Handla online”. Fokus har varit på Google Ads, Facebook och Instagram Ads

Utmaning

Från att de hade svårt att få kunder till att handla online tills att istället får anställda extrapersonal för att hinna med att packa och köra leveranser.

Resultat

Vi vände en utmaning till en framgång. Samtidig som tusentals kunder fick maten levererade till dörren tryggt och säkert så steg lönsamhet för ICA butiken och många nya arbetstillfällen skapades.

Under Covid-19 var det många branscher som påverkades negativt av både lockdown och diverse restriktioner. Allt fler stannade hemma och handlade mat online istället för att ta sig till den närmaste matvarubutiken. ICA Stabby är en lokal ICA-handlare i Uppsala som snabbt märkte en skillnad i försäljningen när Covid-19 kom på besök. Både stammisar och nya kunder blev allt färre för varje dag som gick vilket gjorde att ICA Stabby behövde tänka om. 

Den första april 2020 fick Inspot i uppdrag att skapa kampanjer till ICA Stabby med fokus på att få in kunder som ville handla mat online. Genom digital annonsering via både Gooogle Ads, Facebook och Instagram ads kunde Inspot snabbt öka försäljningen digitalt. På under en månad gick ICA Stabby från att vara helt nya på den digitala matmarknaden till att bli en av de absolut största på hemleverans av matkassar i Uppsala. Från att ha haft svårt med att nå ut med den nya onlinetjänsten fick istället ICA Stabby anställa extrapersonal för att hinna med att packa och köra ut alla matleveranser. 

Resultat

Vi vände en stor utmaning till en mycket lyckad framgång. Samtidigt som tusentals kunder fick maten levererad till dörren både tryggt och lönsamt skapades även många nya arbetstillfällen under en tid då det behövdes som mest. 

Är du nyfiken på hur vi kan hjälpa dig och ditt företag med digital annonsering? Hör av dig till oss redan idag så berättar vi mer!

Vill du öka intäkterna och få bättre lönsamhet i din marknadsföring?

Då har du kommit rätt! Kontakta oss idag så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa dig och ditt företag att nå era mål!

Få kostnadsfri offert