fbpx
förstapartsdata

GRUNDKURS I SEO

Att öka organisk trafik på en hemsida

Är det dags att ta ett omtag kring texterna på din hemsida eller är du bara nyfiken på vad du kan göra för att sökmotoroptimera det som redan finns på sajt? Då har du kommit helt rätt! Vi på Inspot jobbar dagligen med att skapa bra content som både tilltalar besökare och Google – allt för att våra texter ska toppa sökresultaten varje gång.

3 ENKLA TIPS

Så ökar du din synlighet på Google med bra innehåll

För att skapa bra texter som rankar högt krävs det dock en del förarbete och kunskap. Men oroa dig inte, vi finns här för att hjälpa dig och guida dig längs vägen. Scrolla ner för att läsa mer om våra bästa råd eller boka in dig på en workshop för mer ingående och hands-on SEO-tips!

förstoringsglas

Tips 1

Gör din research med sökordsanalyser

Tips 2

Följ Googles riktlinjer och uppdateringar

Tips 3

Skapa bra content som delas på sociala medier

TIPS 1

Gör din research med sökordsanalyser

För att ranka i topp måste du veta vad dina kunder söker på och det kan vara svårare än vad man kan tro. Det kan exempelvis vara så att det finns en sökterm man talar om i folkmun medan sökfrasen på Google är något helt annat. Ibland kan det kännas självklart för dig att din produkt har ett specifikt namn medan dina kunder söker efter det mer generella namnet. Här kan du t.ex. använda Google Search Console och Google Trends för att hitta sökord som trender och sådant som ni syns på.

EXEMPEL

Blå, vadå?

Lisa är bilhandlare och säljer bilar på sin hemsida. Hon döper kategorierna efter färgerna som finns att välja bland – blå, rosa, gul och grön. För Lisa känns det självklart att kategorierna beskriver färgen på bilen – för det är hennes kunder intresserade av att veta. Det som är risken är att Lisa kan tappa trafik från personer som söker efter blå bil, rosa bil, gul bil och grön bil. Hon har glömt att svara på frågan: Vilken produkt är det du säljer? Därför är det viktigt att vara så tydlig som möjligt både för kunden och för Google.

Därför är det viktigt att alltid göra din research för att se så du använder rätt sökord på rätt plats. Att börja tänka från ett utifrån-och-in-perspektiv kan vara svårt när man förut alltid tänkt tvärtom. Vi förstår att det kan kännas både tidskrävande och svårt att dra alla dessa paralleller och hitta sökord som funkar men det är ack så viktigt. Det finns dock en rad olika verktyg som kan hjälpa dig att hitta rätt, det gäller bara att hitta tiden för att göra analyserna. Något vi på Inspot gärna hjälper dig med!

TIPS 2

Följ Googles riktlinjer och uppdateringar

Under år 2020 gjorde Google över 4,500 uppdateringar och så har det fortsatt – vi förstår dock om du inte hänger med på varenda en! Men, det är viktigt att hålla sig uppdaterad på vad Google premierar och vilka taktiker som inte längre funkar. Det finns exempelvis specifika bestämmelser på hur lång en rubrik får vara, hur många ord du ska använda i en artikel och varför du inte får jobba med keyword-stuffing längre. Det som funkade för några år sedan funkar inte idag och i takt med att vår värld blir mer och mer digitaliserad så är det ännu viktigare att hänga med i svängarna. Vi på Inspot är alltid på alerten med att följa de senaste uppdateringarna för att säkerställa högsta leverans åt våra kunder!

Daniel Apethun, VD på Inspot

TIPS 3

Skapa bra content som engagerar och delas

Om du skapar bra och inspirerande texter från grunden som folk vill läsa mer av, kan du lita på att du kommer märka det i statistiken sen. Både klickfrekvens, genomsnittlig tid som dina kunder väljer att stanna kvar på sidan och länkkraft är något som kan vara betydande för hur högt upp din artikel kommer att synas i sökresultaten. Det finns en mängd olika sätt du kan skapa bra innehåll som ger mervärde för dina kunder på ett snyggt sätt som dessutom premieras av Google i längden. För när du väl har nått en topplacering vill du såklart behålla den.

MER INTRESSERAD

Grundkurs i sökmotor­optimering – online eller på plats

Är du ännu mer intresserad av vad sökmotoroptimering egentligen står för, eller vill du veta mer om hur det fungerar rent praktiskt? Då har vi något för dig! Det finns ju hur mycket information som helst angående content och SEO – därför erbjuder Inspot olika SEO/Content-workshops. Där får ni själva verktygen som ni behöver för att kunna jobba vidare på egen hand – med stöttning av oss såklart!

Boka in vår grundkurs i sökmotoroptimering och ta del av alla små tips och trix som du kan behöva för att bli en riktig stjärna på SEO. Vi erbjuder dig flera års erfarenhet och kunskap inbakat i en två-timmars workshop med vår SEO content specialist. Självklart bjuder vi på kaffe och bulle.

Hoppas vi ses!

Vill du öka intäkterna och få bättre lönsamhet i din marknadsföring?

Då har du kommit rätt! Kontakta oss idag så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa dig och ditt företag att nå era mål!

Få kostnadsfri offert