fbpx
Inspot är din SEO byrå i Uppsala - läs våra bästa tips för en sökmotoroptimerad hemsida

SEO

Sökmotor­optimering – ökad trafik till din hemsida

Om du är intresserad av vad sökmotoroptimering egentligen står för och hur det fungerar rent praktiskt har vi en hel drös med kollegor som gärna snackar SEO med dig en hel dag. Oavsett om ni vill lära er mer för att kunna jobba vidare på egen hand eller om du är en av de som förstår att SEO är viktigt men varken kan eller vill lägga tid och energi på det – då finns vi där för dig!

Från stor utmaning under pandemin till stor succé.

Caroline Isaksson Butikschef ICA Stabby rekomenderar Inspot

Caroline Isaksson

Butikschef, ICA Stabby

En Smart investering

Därför bör du SEO-anpassa din hemsida

Ökad synlighet

Syns du inte – finns du inte. Undersökningar visar att de 3 första resultaten står för 63 procent av alla klick.

Varumärkes­kännedom

Att uppnå en hög placering i sökresultaten ger ditt varumärke en ökad trovärdighet.

Långsiktiga resultat

De resultat du uppnår genom SEO tenderar att vara mer långsiktiga än snabba marknads­föringskampanjer.

Vill du ha hjälp med sökmotoroptimering av din hemsida? Kontakta Inspot SEO-byrå i Uppsala!

Varför SEO?

Varför är det viktigt att jobba med SEO på en hemsida?

Hur hittade du hit till vår hemsida? Antingen blev du rekommenderad av någon du känner eller så hittade du hit via sökfunktionen på Google. Oavsett så använde du förmodligen någon form av sökmotor för att landa just här, just nu. Googles sökmotorer är det främsta verktyget för dina kunder att nå dig och din hemsida både snabbt och enkelt. Därför vet vi hur viktigt det är att du syns där dina kunder kan hitta dig och att du syns med rätt sökord på rätt plats.

Vill du öka din hemsidas organiska trafik & synlighet i sök? Vårt SEO team på Inspot hjälper dig med sökmotoroptimering av din hemsida!
Öka den organiska trafiken för din hemsida! Inspots SEO-team på vår SEO-byrå i Uppsala hjälper dig med sökmotoroptimering

Helhetslösningar

Vi ökar räckvidden i dina organiska kanaler

I takt med den ökade digitalisering i vårt samhälle har bra hemsidor med bra innehåll blivit allt viktigare och en prioritet för att du ska kunna ranka högt i sökresultatet. Om du vill leda kunderna till just din hemsida gäller det att du har verktygen som gör att du syns där dina kunder kan hitta dig. Vi jobbar med en rad olika tjänster inom sökmotoroptimering för att du ska få en helhetslösning som är anpassad efter just dina behov. Vi har kunnig personal med olika erfarenhet och kunskap inom branschen för att du ska få den absolut bästa grunden att stå på. Hos oss kan vi erbjuda tjänster inom såväl teknisk SEO, SEO-optimering av befintlig text och skapandet av nytt innehåll.

Vanliga frågor & svar

Sökmotoroptimering FAQ

Vad står SEO för?

SEO står för “Search Engine Optimization”, vilket till svenska kan översättas till sökmotoroptimering.

Vad är SEO?

SEO, eller sökmotoroptimering, innebär att förbättra en webbplats innehåll för att öka sin synlighet och förbättra sin placering hos en sökmotor, som exempelvis Google eller Bing.

Vad är teknisk SEO?

Teknisk SEO syftar till att optimera en webbsidas tekniska struktur, dess sidhastighet, prestanda och kod för att göra det lättare för sökmotorer att förstå innehållet på webbplatsen och göra hemsidan mer användarvänlig.

Vad är On-Page SEO?

On-Page SEO är optimering av innehållet på själva webbplatsen. Det innefattar bland annat användning av relevanta nyckelord i titlar, rubriker, beskrivningar, innehåll och dess användarvänlighet för såväl mobil som dator.

Vad är Off-Page SEO?

Off-Page SEO handlar främst om att bygga en stark länkprofil för att öka trovärdigheten till en webbplats genom att få länkar från andra högkvalitativa webbplatser. Detta inkluderar bland annat att delta i sociala medier, gästblogga eller få andra trovärdiga hemsidor att hänvisa till din site.

Hur lång tid tar SEO?

Tiden för att se resultatet av en SEO-strategi varierar och det finns ingen fast tidsram eftersom SEO är ett långsiktigt arbete. Sökmotorernas algoritmer ändras regelbundet och därför behöver strategin anpassas därefter.

Kan ni garantera en förstaplats-placering?

Nej, det går aldrig att garantera en förstaplats-placering. Varken vi eller någon annan mediebyrå kan lova det, men vi gör alltid vårt yttersta för att nå den.

Vad är en SEO-strategi?

En SEO-strategi är en övergripande plan som utformas för att förbättra en webbplats synlighet i organiska sökresultat. Målet med en SEO-strategi är att öka trafiken till en webbplats genom att ranka högre på relevanta sökord och söktermer. En väl utformad SEO-strategi är skräddarsydd för den specifika webbplatsen, branschen och innefattar bland annat:

– Sökordsanalys
– Konkurrensanalys
– Teknisk analys
– On-Page SEO
– Off-Page SEO
– Innehållsskapande
– Användarupplevelse
– Lokal SEO
– Mätning & Analys
– Anpassning & Optimering

Varför är SEO viktigt?

SEO är viktigt för företag av flera orsaker, men vi har plockat ut fem anledningar som vi tycker gör att det är viktigt för dig att investera i SEO.

Ökad synlighet och trafik: De flesta människor använder sökmotorer för att hitta information, produkter och tjänster. Att ha en hög placering i sökresultatet ökar chansen att din webbplats upptäcks av en potentiell kund eller besökare.

Kostnadseffektivt: Kostar inget per klick, till skillnad från annonsering där du betalar för varje klick.

Förtroende till användare: Att ranka högt i sökresultat ger ditt varumärke en känsla av trovärdighet – många av användarna litar mer på det organiska sökresultatet än google annonseringen.

Långsiktiga resultat: SEO tar tid, men de resultat du uppnår är oftast mer hållbara över tid än snabba marknadsföringskampanjer.

Mätbara resultat: Med olika verktyg kan du mäta resultatet och utvärdera ditt SEO-arbete för att förbättra din strategi över tid.

Aktuellt

Våra senaste artiklar inom SEO

Vad är strukturerad data? Öka användarupplevelse och ranking i sök med schema markup

SEO

Strukturerad data – vad är det och varför är det viktigt för SEO?

Upptäck mer
Inspot är din SEO byrå i Uppsala - läs våra bästa tips för en sökmotoroptimerad hemsida

SEO

10 tips! Så SEO-optimerar du din hemsida på bästa sätt

Upptäck mer

SEO

Att öka organisk trafik på en hemsida

Upptäck mer
Caroline Isaksson Butikschef ICA Stabby rekomenderar Inspot

Vill du öka intäkterna och få bättre lönsamhet i din marknadsföring?

Då har du kommit rätt! Kontakta oss idag så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa dig och ditt företag att nå era mål!

Få kostnadsfri offert