fbpx
Webbplatsunderhåll

Underhåll av hemsida
– därför är det viktigt!

Det är lika viktigt att ha en väl fungerande hemsida som att ha en hälsosam livsstil! Håller du med oss, eller rynkade du kanske precis på näsan? Vi förstår att det kan låta lite konstigt, men en frisk & välmående hemsida är a och o för att bygga en stark närvaro online. Men det gäller inte bara att ha en hemsida, den måste också prestera på topp!

Kontakta oss

Vanliga frågor och svar om webbplats­underhåll

Genom regelbunden underhållning av din hemsida kan du förbättra säkerheten, prestandan och användarupplevelsen på en och samma gång. Om dessa åtgärder görs på rätt sätt i rätt tid kan det i sin tur leda till ökad trafik, fler kunder och bättre affärsresultat. Bra va? Det tycker vi med!

– Men riktigt så enkelt är det tyvärr inte. Låt oss därför djupdyka ner i en av våra utvecklares tankar som kan förklara mer utförligt vad man ska tänka på!

Uppdatering och säkerhet

Vad är syftet med kontinuerligt underhåll av en hemsida?

Att underhålla en hemsida är en ständig process för att hålla din hemsida uppdaterad och säker. Det kan innebära en mängd olika uppgifter, exempelvis att uppdatera WP-core, tema och tillägg, fixa buggar och utföra säkerhetsgranskningar samt säkerhetskopieringar. Förutom att se till att din hemsida fungerar smidigt och utan avbrott, hjälper dessa uppgifter dig också att mäta och förbättra dess prestanda över tid.

wordpress ikon

Uppdatering av WordPress (core-filer)

Detta säkerställer att din hemsida alltid är uppdaterad och säker.

Tillägg, pusselbit ikon

Uppdatering av tillägg och tema

Detta säkerställer att alla tillägg och teman också är uppdaterade, särskilt viktigt för tillägg som har säkerhetsbrister!

databasoptimering ikon

Databas­optimering
och -hantering

Målet med inställning av databasprestanda är att minimera svarstiden för “queries” genom att utnyttja systemresurserna på bästa möjliga sätt.

Varför är det viktigt med bevakning?

Teknik är ett vanligt inslag i dagens samhälle och vi använder den till allt från att läsa nyheter till att handla på nätet. Det är därför viktigt att din hemsida är väl underhållen och alltid tillgänglig, för att undvika förlorade försäljningsmöjligheter. En tillgänglig hemsida kan hjälpa till att maximera försäljningen och bibehålla positiva relationer med kunderna. Med vårt underhållspaket kan du känna dig trygg i att vi bevakar din webbsida och upptäcker i god tid om den ligger nere.

Webbserver och uptime-bevakning ikon

Webbserver och uptime-bevakning

Se till att hemsidan alltid är uppe och att den är tillräckligt snabb för besökarna. Du vill vara säker på att det inte finns någon fördröjning på din hemsida, om hemsidan laddar långsamt kan du förlora en potentiell kund.

kod ikon

Skräddarsydd kodbevakning

Skräddarsydd kod kan Ibland bli föråldrad och behöver därför anpassas så att alla funktioner fungerar som de ska samt att designen inte blir förstörd på grund av konflikt.

bruten länk ikon

Brutna länkar

Brutna länkar kan vara pinsamma och de får din hemsida att se oprofessionell ut. Det är viktigt att regelbundet kontrollera om det finns brutna länkar på hemsidan och se till att de är åtgärdade innan de orsakar ännu fler problem.

hastighetsoptimering ikon

Hastighets­optimering

Webbplats­hastighet är nyckeln till e-handelns framgång. Det påverkar såväl dina omvandlings­frekvenser som återkommande affärer och SEO-rankning.

dataintrång ikon

Dataintrång

Håll de digitala inbrottstjuvarna borta genom regelbundet underhåll som skyddar din hemsida mot dataintrång.

Hastighet och säkerhet

Vad händer om du inte underhåller din hemsida?

Om du inte regelbundet underhåller din hemsida löper den större risk för att utsättas för intrång och den blir långsam. Om hemsidan utsätts för intrång kan det innebära förlust av data och att du behöver lägga mer tid och pengar på att återställa den och dess funktionalitet. Vilket i sin tur kan medföra att du förlorar ett stort antal besökare och intäkter. Genom att hålla din webbplats uppdaterad kan du säkerställa att den förblir både säker och snabb.

Vi hjälper dig

Inspots underhållspaket för WordPress

Vi vet att din hemsida är viktig för dig, därför vill vi hjälpa dig att växa och lyckas online. Låt Inspot ta hand om din hemsida medan du lutar dig tillbaka och fokusera på det du gör bäst – att bygga starka relationer med dina kunder och leverera fantastiska produkter eller tjänster till dem.

Daniel Apethun, VD på Inspot

Kontakta Inspot idag!

Vill du veta mer eller är du intresserad av att köpa tjänsten underhåll? Kontakta oss idag så hjälper vi dig vidare med nästa steg. Vi hörs!

Kontakta oss

Vill du öka intäkterna och få bättre lönsamhet i din marknadsföring?

Då har du kommit rätt! Kontakta oss idag så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa dig och ditt företag att nå era mål!

Få kostnadsfri offert