fbpx
Inspot optimerade landningssidor för Impact Solutions med ökad konvertering

Kundcase

Impact Solution – väloptimerade landningssidor gav resultat!

Efter misslyckade försök med annonsering på Facebook och Instagram till landningssidor fick Inspot fick i uppdrag att tillsammans med Impact Solution och Nocco energidrycker utveckla en kampanj, för att nå fler kunder som kan vara intresserade av att investera i en varuautomat. Detta resulterade i 212 nya leads och 64 nya avtalskunder.

”Vi är mycket nöjda med Inspot! Produkten & lösningen var 10 av 10!”

Impact Solution


OM IMPACT SOLUTION

Impact Solution säljer varuautomater till arbetsplatser & sportanläggningar med samarbete med välkända varumärken och lösningen ”ICA Flyttar in” där din lokala ICA-handlare fyller på din kyl.


Bakgrund

Impact Solution hade tidigare testat landningssidor och kampanjsidor med annonsering på Instagram och Facebook utan resultat. Därför fick Inspot uppdraget att ta fram en kampanj tillsammans med Impact och Nocco Energidrycker för att sälja varuautomater.

Impact Solution logo

Utmaning

Kampanjsidor som konverterar

Inspot fick i uppdrag att tillsammans med Impact Solution och Nocco energidrycker utveckla en kampanj, där målsättningen var att nå fler kunder som kan vara intresserade av att investera i en varuautomat. Slutkunden som kampanjen skulle nå ut till var bland annat ägare till gym, sportanläggningar och padelhallar.

Tidigare hade Impact Solution testat att annonsera på både Facebook och Instagram med hjälp av diverse kampanjsidor. Resultatet från annonseringen var dock långt bort från de mål som satts upp, vilket gjorde att kampanjsidan/landningssidan inte alls var lönsam.

Resultat

Snabba resultat med rätt målgrupp i fokus

Med löpande A/B-testning och väl utvalda målgrupper lyckades vi snabbt få ett bra resultat och kunde leverera varma leads till Impact Solutions säljorganisation.

Antal nya leads

Closing-rate

Antal nya avtalskunder

KONVERTERANDE LANDNINGSSIDOR

Webbutveckling & CRO

Tillsammans utvecklade vi ett nytt koncept med kampanjsidor där vi hade som mål att skapa kampanjer med en hög konverteringsgrad.

Vårt webbteam tog fram bra landningssidor med fokus på konverteringsoptimering (CRO), och med hjälp av löpande A/B-testning kunde vi tydligt se vilka varianter som presterade bäst och driva trafiken till dessa.

AB test

DIGITAL ANNONSERING

Social Media- & Google Ads

Våra sociala medie-specialister fokuserade på att hitta effektiva målgrupper och valde därför ut dem noga. Kampanjerna styrdes sedan ut till rätt målgrupp på både Facebook, Instagram och i Googles nätverk vilket ledde till att vi direkt fick in varma leads till Impact Solutions säljorganisation.

Daniel Apethun, VD på Inspot

EFFEKTIVA KAMPANJER

Tydliga resultat med digital marknadsföring

Under sex veckors tid gick kampanjerna ut på sociala nätverk med rätt målgrupp i fokus. Vi såg snabbt ett positivt resultat och efter kampanjernas slut hade vi fått in 22 268 besök till kampanjsidorna vilket resulterade i 212 nya leads och hela 64 st nya avtalskunder.


Vill du öka intäkterna och få bättre lönsamhet i din marknadsföring?

Då har du kommit rätt! Kontakta oss idag så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa dig och ditt företag att nå era mål!

Få kostnadsfri offert